PAS Permatang Pasir: Isu perbandingan Calon Pas dan BN

Aug 19, 2009
Teropong Duri tinjau kali ini mengenai Pembangkang PAS menyoal calon BN dengan timbulnya isu moral. Naib Presiden Pembangkang PAS telah mencabar Datuk Seri Zahid Hamidi untuk berdebat isu moral calon BN. Apa nak di debatkan lagi wahai orang pembangkang PAS tempat yg terang lg bersuluh...tak payah debat pun semua dah tahu pihak pembangkang lagi tak bermoral. Tambah diterajui oleh pengkhianat anwar al juburi, mat sabu lidah terjele tgk orang tina, nik aziz dengan gua harta karunnya, guan eng kononnya robin hood tapi masuk poket sendiri.Ini adalah bukti-buktinya:-


i. MP PAS ...... ( masih MP ) lagi di Kelantan. Tak usah sebut namalah. Terlibat dengan kecurian balak di kawasan Tanah Merah Kelantan sehingga TGNA mengambil tindakan menggugurkannya sebagai exco / pengerusi pembalakkan di Kelantan pada tahun 1990. Kalau TGNA bercuti , TGNA akan memberikan pemangkuan kepada seorang ADUN lain sebagai pemangku MB. Tak beri kepadanya. Hanya berikan kepada YB ini sebagai menguruskan hal-hal pentadbiran sahaja. Kejadian ini terjadi setelah 12 orang pegawai jabatan Hutan Tanah Merah termasuk pengarah Hutan Negeri Kelantan di tahan oleh tentera Navik Thailand. Baik sangat ke?

ii. Kes bekas Adun Bukit Selambau ( Arumugam ) . Bersekedudukan sehingga lahir anak luar nikah.

iii. Kes Eli Wong di Selangor : bersekedudukan dengan lelaki muslim tanpa ikatan perkahwinan yang sah. Baik sangat ke?

iv. Kes Ronnie Liu : Masih bicara di mahkamah kerana menghalang penguatkuasa MPSA menyerbu di pusat pelacuran / karaoke. Baik sangat ke ?

v. Kes khalwat Mat Sabu denganseorang wanita bernama Norma di hotel Perdana Kota Bharu( tak silap bilik 121 kot ). Mat Sabu cakap perempuan tersebut datang nak jual ubat. Baik sangat ke?

vi. Kes Apandi Ali ( bekas ADUN Jeli Kelantan ): membuat tuntutan palsu dengan mendakwa menetap di hotel perdana Kota Bharu tapi tak tinggal disitu dan telah dijatuhkan hukuman oleh mahkamah. Termasuk dituduh ialah seorang YB ( dah bekas ) di Kelantan juga kerana membuat tuntutan palsu berkaitan hotel yang sama juga bersama YB Apandi Ali. Baik sangat ke ?
vii. DSAI. Dua kes liwat. Satu dah selesai dan mahkamah sahkan bahawa beliau seorang pengamal homoseksual. Satu kes lagi sedang berjalan. Itu punasyik mengelak aje. Baik sangat ke?

viii. Allahyarham Buniyamin : menuduh Tun Mahathir menonton filem lucah dengan cucunya. Lepas fitnah tersebut terus meniggal dunia. Nasib baiknya dimaafkan oleh Tun. Baik sangat ke?
viii. Kes Fairuz TKM Pulau Pinang. rasuah kemudian didapati tak cukup bukti ambil duit dari syarikat pecah batu. ( Teknikal sahaja: duitnya ambil juga ). Baik sangat ke ?

x. Kes-kes rasuah dan penyelewengan YB PR di Selangor sekarang. Baik sangat ke YB PR ini ?. Dari MB nya sehinggalah kepada exco-exconya sama aje.
(ehsan-Penghuni Gua)

Para sahabat semuslim, lihatlah perbezaan yg ditujukkan, jangan senang mempertikai moral orang kalau moral sendiri lagi tercalar. PAS jgn tegakkan benang yg basah jika hanya mahu meraih simpati orang ramai dan menang undi

0 comments:

Post a Comment